Foto: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Profimedia, Shutterstock

Dimitrij Medvedev, bivši ruski predsednik i bliski saveznik Vladimira Putina, danas je poručio da je jedini način da Moskva "osigura trajni mir" pomeranje sopstvenih granica što je dalje moguće. Medvedev je to napisao na svom Telegram kanalu povodom godišnjice početka ruske invazije Ukrajine.

„Prošla je godina dana od početka specijalne operacije. Godina dana otkako naši vojnici vraćaju red, mir i pravdu u našoj zemlji te štite naš narod i uništavaju korene neonacizma. Postići ćemo pobedu. Svi mi želimo da se to dogodi što je pre moguće. Taj dan će doći. Vratićemo naše teritorije i zaštititi naše ljude, koji su patili tokom godina genocida i granatiranja“, objavio je Medvedev.

Kako kaže, tada će doći do pregovora punih besa i nervoze.

WPre svega zato što su formalni učesnici u pregovorima od strane naših neprijatelja jedno, a naši lideri nešto sasvim drugo. Odluke kijevskog režima, naravno, neće donositi ni Zelenski, ako je još živ, niti neko iz njegove klike. Odluke će se donositi na drugoj strani okeana. Njih će doneti oni koji šalju oružje i novac u Kijev da bi održali u životu ostatke ukrajinske ekonomije“, naveo je Medvedev.

Pročitajte još:

Dodao je da Rusija mora „da potisne granice pretnje što je dalje moguće, čak i ako se radi o granicama Poljske“.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Ukrajinski vojnici u rovovima oko Vuledara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare