Nebojša Medojević Foto: N1

Predsednik Pokreta za promene, jedan od lidera Demokratskog fronta i doskorašnji poslanik u Skupštini Nebojša Medojević poručio je danas da je Srbija bratska država Crnoj Gori, istorijski saveznik, prijatelj i partner za evropsku budućnost.

Pročitajte još:

Medojević je na svom fejsbuk profilu napisao da su u Crnoj Gori uvek postojale dve politike.

„Jedna, koju danas predstavlja DF koja Srbe u Crnoj Gori doživljava kao ravnopravne građane, svoje na svome, a Srbiju doživljava kao bratsku državu, saveznika i prijatelja, partnera za evropsku budućnost, ekonomski razvoj i prosperitet“, precizirao je Medojević.

SRBIJA JE NAŠA BRATSKA DRŽAVA, ISTORIJSKI SAVEZNIK I PRIJATELJ. PARTNER ZA EVROPSKU BUDUĆNOST, EKONOMSKI RAZVOJ I…

Posted by Nebojsa Medojevic on Tuesday, June 22, 2021

Druga pollitika je, istakao je, koju danas predstavlja DPS i sateliti, Demokrate, Krivi, URA, Vijesti, Bošnjačka stranke, Albanske stranke, koji „Srbe u Crnoj Gori doživljavaju kao neprijatelje države, Srbiju kao agresora, neprijatelja i opasnost“.

Crna Gora, poručio je, može da opstane kao država samo ako bude zasnovana na opštedruštvenom dogovoru po principu sva prava svima.

„Crna Gora mora biti crnogorska, ali i srpska. Kad se postigne pošteni istorijski temeljni dogovor Crnogoraca i Srba o zajedničkoj otadžbini Crnoj Gori koja mora biti građanska, demokratska, pravna, socijalno pravedna i ekonomski efikasna, i koja ce štititi pravo svakog naroda i etničke grupe na svoje korene, tradiciju, identitet, veru i kulturu“, jasan je Medojević.

Demokratski front je, istakao je, politicki iskaz takve pomirene, reformisane, moderne , evropske Crne Gore spreman da sa Bošnjacima, Albancima i Hrvatima gradi zajedničku kuću, bez diskriminisanih i privilegovanih.

„Sva prava svima“, poručio je lider PzP.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar