Nebojša Medojević Foto: N1

Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević je ocenio da na sceni u Crnoj Gori "nije samo puka promena vlasti", već se radi o "istorijskom momentu za stvaranje čvrstih temelja slobodne, demokratske i pravne države".

Za ostvarenje tog cilja potrebne su „radikalne političke i institucionalne reforme medju kojima je i zabrana rada Demokratske partije socijalista (DPS) kao političkog krila mafije“, smatra on.
Crna Gora je, kako je rekao Medojević, „jedina totalitarna država koja je na izborima koje organizuje diktator po njegovim ‘pravilima’, pobedila diktatora“, prenele su podgoričke „Vijesti“.

On je naveo da se „duh slobode i otpora razvio“ na, kako je rekao, „veličanstvenim litijama“ i da je mitropolit SPC Amfilohije „zaslužan za rušenje poslednje cigle iz Berlinskog zida“, i „brijanje poslednjeg Staljninovog brka i pad poslednje komunističke vlade u Evropi“.

Pročitaj i:

Medojević smatra da će predsednik Crne Gore i doskora vladajuće stranke DPS, Milo Đukanović, pokušati da inscenira „teške incidente“ na skupu u nedelju u Podgorici, a da za to optuži Demokratski front.

On je rekao da je Djukanović 2dobio jasnu poruku s važnih adresa sa Zapada koje su ga od 1998. podrzavale“ i „žmureli na stvaranje privatne države u vlašnistvu mafije“ da prizna volju naroda na izborima.

„Sada se pojavljuju razne informacije kako će Milo i Aco (braća Djukanović), uz pomoć UDBE i njihovih članova mafije da insceniraju neke teške incidente na sutrašnjem mitingu opozicije i da za to optuže DF“, tvrdi Medojević.

Milo Djukanovic
Foto:TANJUG / SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRBE GORE

Dodao je da je Djukanović dobio i „poruku sa istih važnih adresa zapada da mirno preda vlast“.

„Djukanović zna dobro šta znače te poruke i kakve su posledice ignorisanja tih poruka. Ako Đukanović organizuje makar i najmanji incident i ako padne kap krvi, on automatski postaje pretnja miru i stabilnosti u regionu, i ugrožava vitalne interese zapadnih zemalja i NATO“, poručio je Medojević.

Medojević je ocenio da će „bilo kakvi incidenti i zloupotreba policije, mafije, UDBE, tužilastva i sudova i opstrukcija mirne tranzicije vlasti, samo ubrzati politički kraj Djukanovića i DPS“.

To bi bilo ocenjeno kao državni udar i državni terorizam i „najkraći put za doživotnu robiju i hitnu zabranu rada DPS“, zaključio je Medojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare