Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

U Međugorju, poznatom hercegovačkom mestu po molitvi i hodočašćima, hotelijeri i turistički radnici uključili su se u veliku humanitarnu akciju pružanja pomoći izbeglicama iz Ukrajine te im u svojim apartmanima i privatnim objektima nude smeštaj i potpunu brigu. Grupa hodočasnika koja je organizovano boravila za vreme agresije na njihovu zemlju u tom mestu, se u nedelju vratila u svoju domovinu, nakon što su izrečene brojne molitve za mir u Ukrajini i čitavom svetu.

Predsednik Udruženja turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba u Međugorju Davor Ljubić kaže da je inicijativu za prihvat izbeglica iz Ukrajine pokrenula meštanka Međugorja koja je odmah dobila punu podršku za realizaciju te plemenite priče.

Tako su već preuzeli brigu za dve porodice iz Ukrajine koje su za vreme ruske agresije na njihovu zemlju boravile kao hodočasnici u Međugorju.

„Kontaktirali smo Udruženje Svetlo Marijino i kazali da se stavljamo na raspolaganje s onim šta možemo i šta imamo. Ponudili smo ne samo smeštaj nego punu pomoć, jer ne treba zaboraviti da ljudi koji beže od rata, beže bez ičega i treba im omogućiti pored smeštaja i prehrane sve ostalo što je potrebno za normalne uslove života“, kaže Ljubić.

Ističe kako na ovaj način žele da pokažu da im nije samo posao prihvat hodočasnika već i pomoć ljudima kada su u nevolji.

U Međugorju trenutno boravi oko 30 sveštenika iz Ukrajine, a grupa hodočasnika koja je organizovano boravila za vreme agresije na njihovu zemlju u tom mestu, se u nedjelju vratila u svoju domovinu, nakon što su izrečene brojne molitve za mir u Ukrajini i čitavom svetu.

Sva dešavanja u Ukrajini pratite iz minuta u minut na našem blogu uživo Nova.rs.

BONUS VIDEO: Cena rata u Ukrajini

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar