Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / Profimedia

U pucnjavi koja se danas dogodila u osnovnoj školi u gradu Vanta kod Helsinkija, u kojoj je jedan učenik nastradao, a dvoje ranjeno, među povređenima je i devojčica albanskog porekla sa Kosova, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako su naveli u saopštenju na Fejsbuku, Ministarstvo je preko Ambasade Kosova u Stokholmu uspelo da potvrdi od članova porodice da je među ranjenima i jedna albanska devojka sa Kosova.

Dodaje se da je kosovska ambasada u Finkosj u kontaku sa porodicom povređene devojčice, piše Kosovo onlajn.

„Ambasada Kosova u Stokholmu je u stalnom kontaktu sa lokalnim vlastima i porodicom povređene devojčice i ponudila je pomoć, u skladu sa uputstvima dobijenim od Ministarstva spoljnih poslova. Ministarstvo će obavestiti javnost čim dobije nove informacije vezane za ovaj tragični događaj“, navodi se u saopštenju.

Jedno dete je ubijeno, a dvoje je teško ranjeno u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Vanta kod Helsinkija.

Osumnjičeni za napad je uhapšen i saslušan, a iz policije navode da su i žrtve i osumnjičeni maloletnici stari 12 godina. Osumnjičeni je priznao zločin, a motiv se i dalje istražuje, saopštila je policija, a prenosi RTS.

U Vanti živi oko 250.000 stanovnika i deo je šireg područja Helsinkija. Finski javni servis Ile navodi da u školi radi oko 90 ljudi, a da nastavu pohađa oko 800 učenika.
Đaci u Finskoj zbog Uskrsa nisu išli u školu u petak i ponedeljak i danas je bio prvi radni dan nakon praznika.

Policija je na konferenciji za medije saopštila da je ubijeni učenik umro na licu mesta.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar