Džo Bajden, Hilari Klinton Foto: REUTERS/Jason Reed/File Photo

Izabrani predsednik SAD, demokrata Džo Bajden razmišlja da u svoju administraciju uključi i bivšu kandidatkinju za predsednika Hilari Klinton, koja bi mogla da bude ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama.

Klinton, koja je izgubila od Donalda Trampa na predsedničkim izborima 2016. godine, trenutno je Bajdenov glavni kandidat za ulogu ambasadora, preneo je Independent pozivajući se na Vašington Post.

Pročitajte još:

Bajdenov tim već mesecima proverava potencijalne kandidate za glavne uloge u njegovoj administraciji i narednih dana biće mu predstavljene brojne mogućnosti.

Izabrani predsednik već je počeo da sastavlja tim za borbu protiv koronavirusa, a u uskoro će morati i da odabere i članove administracije.

„Razgovori o formiranju administracije su u toku, bez obzira na to da li će Tramp odbiti da prizna poraz na izborima“, naveo je Independent.

Hilari Klinton bila je predsednički kandidat demokrata na izborima 2016. godine, kada je izgubila od republikanskog protivkandidata Donalda Trampa.

U elektorskom kolegijumu, Klintonova je dobila 232 a Tramp 306 glasova. S druge strane, ono što je zanimljivo, Klintonova je dobila više glasova naroda – 48,2% naspram 46,1% koliko je osvojio Tramp..

Klintonova je 2000. izabrana kao prva žena na funkciju senatora savezne države Njujork, dok je od 2009. do 2013. godine obavljala funkciju državne sekretarke u Obaminoj administraciji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)