Foto: Shutterstock/Sergei Elagin

Zaposleni na Tviteru oglasili su se putem društvenih mreža jer strahuju da će biti otpušteni, nakon što su se pojavili dokumenti koji pokazuju da Ilon Mask planira da smanji radnu snagu za 75 odsto.

Кorporativni dokumenti do kojih je došao Vašington post otkrivaju da je milijarder rekao potencijalnim investitorima o poslu od 44 milijarde dolara, da planira da se otarasi tri četvrtine od 7.500 radnika.

To bi ostavilo kompaniju sa samo skeletnom ekipom, od nešto više od 2.000 zaposlenih, što bi, kako stručnjaci kažu, otežalo kompaniji koja se bavi društvenim medijima da odbaci ono što smatra da su ‘dezinformacije’.

Pročitajte još:

Sada, jedan broj zaposlenih izražava bojazan da bi mogli biti jedan od više od 5.000 radnika koji su otpušteni iz kompanije kada Mask (51) preuzme dužnost.

Patrik Čapla, menadžer proizvoda, pitao je da li će ‘svi krenuti i početi Novi Tvitter zajedno.’

Parker Lajons, viši finansijski analitičar na Tviteru, takođe je tvitovao niz memova nakon što je čuo vesti.

„Кada shvatiš da si 75%“ sa snimkom na kome Medžik Džonson odmahuje glavom i kaže „Ja“ neću biti ovde“, glasio je njegov tvit.

Takođe je na Tviteru objavio sliku NBA zvezde Rasela Vestbruka koji je zaradio 136 poena, 112 skokova i 118 asistencija u jednoj utakmici, uz natpis: „Preostalih 1.900 zaposleni“.

Ilon Mask Foto: Michael Gonzalez / Getty images / Profimedia

Ova dešavanja nisu došla sama od sebe. Naime, kompanija je prošle godine potrošila ogromnih 1,5 milijardi dolara na zaposlene i želela je da smanji taj iznos za oko 800 miliona dolara. Menadžment je takođe planirao da napravi velike rezove u svojoj infrastrukturi, oslobađajući se centara podataka koji održavaju funkcionisanje sajta za više od 200 miliona korisnika dnevno. Međutim, niko nije očekivao ovoliko radikalne postupke.

BONUS VIDEO Mirovni plan Ilona Maska

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar