Ilon Mask
Ilon Mask; Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask demantovao je tvrdnje da je poslednjih nedelja direktno razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ratu u Ukrajini i predloženom „mirovnom planu“ za okončanje sukoba.

Govoreći za CNN, američki politikolog Ijan Bremer, predsednik političke konsultantske firme Eurasia Group, tvrdi da mu je Mask direktno rekao o svom razgovoru sa Putinom prošlog meseca.

Međutim, u tvitu u utorak, Mask je rekao da nije razgovarao sa Putinom više od godinu dana, prenosi N1.

„Sa Putinom sam razgovarao samo jednom i to pre oko 18 meseci“, napisao je u tvitu Mask. „Tema je bila svemir“, dodao je.

Bremer je prvobitno odbio da dalje komentariše svoj razgovor sa Maskom – ali je kasnije ponovio svoju tvrdnju na Tviteru.

Mask je tvitovao kratak odgovor: „Niko ne bi trebalo da veruje Bremeru“.

Eurasia Group je konsultantska firma za istraživanje političkog rizika koja izveštava o zemljama u razvoju i razvijenim ekonomijama. Bremer, koga mejnstrim mediji često citiraju, uključen je i u rad međunarodnih organizacija, uključujući Svetski ekonomski forum.

Razmena je usledila nakon što je Mask prošle nedelje objavio na Tviteru „mirovni plan Ukrajine i Rusije“ koji odražava zahteve koje su zvaničnici Kremlja više puta postavljali poslednjih meseci, uključujući da se Kijev obaveže na vojnu neutralnost, da prizna da je Krim formalno deo Rusije i da obezbedi kontinuirano snabdevanje vodom poluostrva koje je Moskva pripojila 2014. godine.

Bonus video: Mirovni plan Ilona Maska

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar