Duško Marković Foto: Printscreen/YouTube/Vlada Crne Gore

Crnogorski premijer Duško Marković odgovorio je jednom od lidera opozicionog Demokratskog fronta Milanu Kneževiću da, prema informacijama koje je dobio, bezbednosno nisu ugroženi ni on njegova porodica, a Knežević kaže da mu se čini da premijer pokušava da "relativizuje i iskarikira" to pitanje.

„Sudeći po odgovoru premijera Duška Markovića, iako ne postoje nikakva operativna saznanja nadležnih organa, državni tužilac i Uprava policije ipak preduzimaju dalje mere i radnje na utvrđivanju činjenica koje su se pojavile u medijima“, rekao je Knežević za podgoričke Vijesti.

Njega, kaže, interesuje da li je identifikovan I saslušan, kako navodi, “izvesni Golubović, koji radi u državnim bezbednosnim strukturama”.

Golubović se, podseća Knežević, pominje u depeši srpskog Konzulata u Cirihu kao osoba koja treba navodnom egzekutoru F. E. da isplati 400 hiljada evra.

Knežvić je rekao da ga je interesovalo da li je Uprava policije srpskim kolegama uputila dopis povodom tog slučaja:

“I ako jeste, da li su dobili odgovor? Sve mi se čini da se kroz ovakve odgovore pokušava relativizovati ili čak iskarikirati pitanje moje životne ugroženosti, što dodatno pojačava moje nepoverenje u rad institucija”, rekao je Knežević.

Knežević je, navodi se, od Markovića dobio pismo 10. juna.

“Povodom pitanja koja ste istakli, a posebno povodom ocena koje se odnose na rad nadležnih organa, koristim priliku da Vas obavestim da državni organi i institucije Crne Gore, u okviru svojih nadležnosti, na jednak način štite bezbednost i sigurnost svakog građanina, bez obzira na njegov status ili funkciju na kojoj se nalazi”, navodi se u pismu Markovića.

Premijer je Kneževića obavestio da, prema informacijama koje je dobio od nadležnih organa, nema saznanja koja bi ukazivala na ugroženost života jednog od lidera DF-a I članova njegove porodice.

Premijer je poslaniku napisao i da, bez obzira na to, nadležni državni tužilac u saradnji sa Upravom policije preduzima dalje mere i radnje, pišu Vijesti koje su, kako navode, imale uvid u odgovor Markovića Kneževiću.

Knežević je, podseća se, prethodno, takođe pismom, poručio da će, dok mu ne dostavi konkretne dokaze na osnovu kojih tvrdi da su određene strukture zvanične Srbije nalogodavci atentata na njega, smatrati da su politički nalogodavci pripreme ubistva u državnim strukturama Crne Gore.

Knežević je pisao Markoviću nakon što je premijer odgovorio trojici njegovih partijskih kolega da informacije o pripremi atentata na Kneževića imaju za cilj “podsticanje nepoverenja u državu i institucije”.