Foto: shutterstock By Tjasa Razinger

Mariborska policija uhapsila je pet serijskih piromana, koji su u Mariboru i okolini u 18 navrata od aprila do novembra naneli štetu nasumičnim paljenjem automobila od najmanje 600.000 evra.

Četvorici osumnjičenih određen je pritvor, a jedan od njih je pušten na slobodu.

Kako prenosi slovenačka agencija STA, piromani su uhapšeni prilikom pretresa njihovih domova, rekao je danas glavni mariborski policajac Stanko Vidovič.

Protiv njih će policija podneti krivične prijave zbog izazivanja opšte opasnosti i oštećenja imovine.

Četvorica privedenih muškaraca su slovenački državljani starosti od 20 do 30 godina, sa prebivalištem u Mariboru i okolini.

Počinioci su noću ciljali nasumično vozila, uključujući radne mašine, na nasumičnim lokacijama, lomili stakla na vozilima i palili ih, koristeći poliuretansku penu i zapaljive tečnosti.

Dogovorili bi se ko će šta da radi, odvezli se na dogovorenu lokaciju, lomili stakla na vozilima i zapaljivali ih.

PROČITAJTE JOŠ:

S obzirom da su lokacije odabrane nasumično i da nije uspostavljena nikakva veza sa vlasnicima vozila, policija smatra da su se rukovodili čistom nesmotrenošću.

Svoj rad snimili su mobilnim telefonima, ali policiji nije poznato da su objavili video snimke.

Nijedan od četvorice nije ranije osuđivan, ali policija ih je ranije istraživala zbog raznih saobraćajnih prekršaja i prekršaja u vezi sa narušavanjem reda i mira.

Vidovič je opisao neke od najtežih paljevina, uključujući paljenje dva vozila na parkingu tržnog centra, koji se proširio na druga vozila i uništio deo krova parkinga.

Šteta je iznosila najmanje 130.000 evra, a ukoliko statičko merenje objekata pokaže oštećenje na konstrukciji objekta, moglo bi da premaši i pola miliona evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar