Ukrajinski avion "Antonov", koji je sinoć poleteo sa aerodroma u Nišu i, prema rečima srpskog ministra odbrane Nebojše Stefanovića prevozio oružje za Bangladeš, srušio se kasno sinoć kod Kavale u Grčkoj.

Vest o padu Antonova obišla je svet kasno sinoć. Grčki mediji su preneli da je reč o ukrajinskom avionu koji je iz Srbije prevozio oružje za Jordan.

Međutim, srpski ministar odbrane Nebojša Stefanović saopštio je jutros da je pošiljka bila namenjena Bangladešu. U pitanju je oružje srpske firme „Valir“.

Pad aviona u Grčkoj Foto:Konstantinos Tsakalidis / AFP / Profimedia

Prema informacijama koje su sada dostupne, Antonov An-12BK poleteo je sa aerodroma u Nišu sinoć u 20.40. On je prevozio 11,5 tona naoružanja kompanije „Valir“ do Bangladeša.

Preko Severne Makedonije je putovao do Grčke, kada je pilot komandi prijavio da ima problem i da mora prinudno da sleti. Njemu je ponuđeno da sleti na aerodrom u Solunu ili Kavali, ali je odabrao drugu opciju jer je bila bliža njegovoj lokaciji.

Pad aviona u Grčkoj Foto:EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS/EPA-EFE/TSOYTSAS LASKARIS/Shutterstock

Ubrzo se srušio u blizini Kavale, pri čemu je svih osam članova posade poginulo. Lokalni stanovnici su prijavili da su videli vatrenu loptu koja je pala, a zatim čuli snažnu eksploziju. Kako dodaju, eksplozije su se čule i dva sata nakon pada.

POGLEDAJTE JOŠ:

Iz predostrožnosti zbog jakog mirisa koji se širio sa mesta nesreće, Koordinacioni odbor sastavljen od opštinskih, policijskih i vatrogasnih službenika pozvao je stanovnike dva najbliža mesta da drže prozore zatvorene cele noći, da ne napuštaju svoje domove i da nose maske.

Bojazan postoji zbog misteriozne bele supstance koju su vatrogasci otkrili na mestu pada aviona, zbog čega je pristup toj teritoriji zabranjen.

Grčke vlasti su sada saopštile da će prvi rezultati istrage biti objavljeni u toku dana.

Sve najnovije informacije o padu aviona možete pratiti u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Srušio se ukrajinski avion koji je poleteo iz Niša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar