Mapa:Nova.rs

Sukobi između Azerbejdžana i Jermenije u regionu Nagorno-Karabaha na Južnom Kavkazu ponovo su se razbuktali, što je izazvalo veliku zabrinutost kako istoka, tako i zapada.

Jermenija je izvestila da je njene gradove gađale snage Azerbejdžana, dok Baku sa druge strane tvrdi da je njihova strana bila meta jermenskih napada.

Azerbejdžanske trupe navodno su napale jermenske položaje na nekoliko mesta kako artiljerijom i oružjem visokog kalibra, izvestili su lokalni mediji. Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane je izvestilo da su borbe izazvane pokušajem sabotaže sa jermenske strane.

Kako se navodi, na jermenskoj teritoriji je gađano nekoliko mesta, među kojima su: Artaniš, Sotk, Martuni, Jermuk, Goris, Kapan, kao i jezero Sevlič.

Na mapi je prikazano kako izgleda teritorija spornog regiona Nagorno-Karabaha posle sukoba 2020. godine. Prikazane su i teritorije koje je Azerbejdžan povratio tokom rata 2020. godine, kao i područja koja su dobili na osnovu mirovnog sporazuma koji su dve strane potpisale posle krvavog rata, uz rusko posredovanje.

BONUS VIDEO: Ukrajinske snage napravile zasedu Rusima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar