Andrija Mandic
Andrija Mandić Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je rekao da će DF tražiti odgađanje današnjeg zasedanja Skupštine, kako bi pokušali još jednom da dođu do dogovora u skupštinskoj većini.

“Mi smo preneli poruku Dritanu Abazoviću i GP URA da ćemo danas, kada počne ta sednica, ako počne uopšte, tražiti da se prekine njen rad kako bi pauza u skupštinskom zasedanju od nekoliko dana, nam omogući da još jednom pokušamo da u okviru parlamentarne većine ostvarimo onaj neophodni dogovor oko, makar tehničke vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore“, kazao je Mandić.

POGLEDAJTE JOŠ:

Mandić je dodao i da „imamo vrlo problematičnu situaciju“.

„Kako će se stvari razvijati znaćemo za nekoliko sati, ali, na osnovu svega što smo čuli od partnera u parlamentarnoj većini, zaključujem da će se odluke donositi u poslednjim trenucima”, rekao je Mandić.

Crnogorski parlament danas će na vanrednoj sednici raspravljati o predlogu za razrešenje predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Predlog za razrešenje potpisalo je 38 poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno, prenele su Vijesti.

BONUS VIDEO Propao plan da se smeni Dritan Abazović – sednica parlamenta nije održana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar