Andrija Mandić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik crnogorske skupštine Andrija Mandić obratio se danas se na ceremoniji Dana sećanja na žrtve zločina u Jasenovcu u Donjoj Gradini, prenosi RTRS.

„Da vam prenesem poruku i kao predsednik jedene srpske političke organizacije, predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, da braćo ne sumnjate u nas, u vaše sunarodnike. Prošli smo svašta, razbili su nam zajedničku državu sa Srbijom, proterali su nam bili srpski jezik, pretili su nam da će nas traktorima proterati u Srbiju. Diskriminaciju i nasilnu asimilaciju vršili nad našim narodom i u konačnom kada su udarili na našu crkvu i naše svetinje, tada se sve promenilo“, rekao je Mandić.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je dodao da se to nije promenilo onako kako bi želeo srpski narod da se odjednom, nešto što je išlo 30 godina u jednom smeru, da se preko noći okrene i zauzme onu stranu istine i pravde, ali se ipak mnogo toga promenilo od 30. avgusta 2020.

„Mi smo podržali i podržavali do sada ovu vladu zato što je alternativa bila onima što su nas proterivali na traktorima i onaj čovek koji je bio simbol antisrpstva u čitavom regionu, oni bi preuzeli vlast u Crnoj Gori. Mi ovih dana vršimo pritisak na premijera Spajića i vladu da odustanu od najavljene odluke da u UN podrže Rezoluciju koja je uperena protiv srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije i nastavićemo to da radimo“, naglasio je Mandić, prenosi Danas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare