Foto:N1

"Nisam ja posle 30. avgusta 2020. godine napadao crkvene velikodostojnike, nazivao ih izdajnicima i špijunima UDBE nego ti Mandiću, ti Medojeviću i ti Milane Kneževiću, pod Ostrogom", izjavio je danas na konferenciji za medije Božidar Butorović, kandidat za odbornika na listi Narodnog pokreta Crne Gore na čijem čelu se nalazi Miodrag Daka Davidović, komandir voda i komandir čete Sedmog bataljona, i jedan od komandira redarske službe Demokratskog fronta (DF) 2016. godine. Naime, Butorović je optužio DF i njegove lidere da namerno pokušavaju da uruše ugled Davidovića, kako bi pomogli Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Reagujući na pisanje pojedinih medija da su pripadnici Sedmog bataljona protiv DPS Narodnog pokreta, Butorović je rekao da je to urađeno namerno da bi se nanela šteta kako Davidoviću, tako i pripadnicima Sedmog bataljona, dovodeći ih na taj način u vezu sa DPS i predsednikom te partije i Crne Gore Milom Đukanovićem.

Pročitajte još:

Kako je rekao na spisku onih koji navodno iz Sedmog bataljona ne podržavaju DPS i Narodni pokret su i tri člana koja su preminula, a konferenciji je prisustvovao i sin pokojnog Darka Đurkovića.

Tvrdi i da su sa pomenutog spiska samo dva pripadnika uz DF.

„Za ovo falsifikovanje okrivljujem lično lidere DF, a posebno Andriju Mandića jer se bez njegovog dopuštenja u Frontu ništa ne sprovodi. Ne mora Daka Davidović da odgovara na sve vaše podmetačine na terenu i lepljenje pogrdnih postera po Nikšiću. Ja ću da vam odgovorim ‘veliki Srbi’, vama koji časne Srbe smatrate ličnom svojinom. Nisam ja Mandiću Srbin zbog tebe nego zato što znam svoje korene i poreklo. Zbog toga se sa DPS ‘bijem’ već 20 godina. Nisam ja Mandiću 15 godina čuvao crkve od zlotvora Đukanovića zbog tebe, nego zato što sam vernik i pravoslavac. Nisam ja posle 30. avgusta 2020. godine napadao crkvene velikodostojnike, nazivao ih izdajnicima i špijunima UDBE nego ti Mandiću, ti Medojeviću i ti Milane Kneževiću, pod Ostrogom“, kazao je Butorović.

Tvrdi da mu je Mandić obećao da će rešiti egzistenciju pripadnicima Sedmog bataljona, ali da je sve prevario i te ljude izneverio.

„Nisam ja Mandiću pokazao kukavičluk 2017. godine pred lokalne izbore u Nikšiću nego ti bojkotom tih izbora. Ja sam i tada sa svojim prijateljima bio spreman glavu da položim za ideju i cilj, a ti nisi smio pod pretnjom hapšenja izaći pred narod koji te tada sledio“, istakao je Butorović.

Andrija Mandić Foto:TANJUG/ MILICA NIKOLIC

On je rekao je da je 2017. godine nosilac liste „Da radi Nikšić“ trebalo da bude Daka Davidović i pokazao, kako tvrdi, Odluku o usvajanju te liste.

„Nisam ja Mandiću izrekao onih zlokobnih ‘imate još deset minuta da otvorite Skupštinu ili će narod krenuti’ pred Skupštinom 2015. godine, kad su nas 20.000 potrovali, nego Slaven Radunović. Pitanje je po čijem naređenju. Ti si nepunih nedelju dana posle toga pošao da kupiš jahtu u Bijeloj. Ona od 180.000 evra ti se nije svidela, nego si kupio onu u Porto Montenegru od 260.000 evra koja je privezana pored Medojevićeve koja je koštala 180.000 evra. Nisam ja kupovao stanove kao Milutin Đukanović koji je kupio dva, 2016. i 2018. godine, jedan u Beogradu a drugi u Podgorici, kao i gore navedeni Radunović koji je 2016, u sred kampanje, kupio stan u Podgorici“, tvrdi Butorović uz napomenu da je navedeno mali deo u poređenju sa onim što su ostavili u stranim bankama.

Foto: Shutterstock/Natalya Klyueva

Kako kaže, prešao je preko izdaje i krađe 2016. godine, preko „ruženja crkvenih velikodostonika ovih zadnjih godinu dana, zato što oni kažu da treba praštati“, ali da ne može da pređe preko skrnavljenja upokojenih pripadnika Sedmog bataljona.

„Vi ste personifikacija poraza za sve za šta ste se borili. Sve bitke ste izgubili (referendum, srpski jezik, priznavanje nezavisnosti Kosova i ulazak u NATO pakt). Na vlast ste došli na krilima crkve, zahvaljujući blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju i vladici Joanikiju, a ne svojom zaslugom, jer da je zavisilo od vas još bi Đukanovići 100 godina vladali. Nisam ja Mandiću svojevoljno i samoinicijativno 2016. i 2017. išao da razgovaram sa Branom Mićunovićem, nego zato što si ti rekao da to tako treba. I sad vi želite da posle nikšićkih izbora srušite Vladu i srušite tekovine ove borbe u kojoj smo mi ginuli 20. godina“, kazao je Butorović i dodao da je „DF Milova opozicija i da se tamo najprijatnije osećaju“.

„Ako sam trebao da biram sa kim da budem i uz koga da stanem u Nikšiću, izabrao sam Daku Davidovića kome su najviše verovali blaženopočivši mitropolit i vladika Joanikije. Moram naglasiti da još nisam počeo da pričam o nepočinstvima ove vesele družine“, poručio je Butorović.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar