Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, zatražili su od predsednika GP URA Dritana Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta 2020. i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje, saopštio je sinoć Demokratski front (DF).

Kako navode, Mandić i Knežević razgovarali su sa Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromenjen stav da će glasati za njegovu smenu u Skupštini koju je inicirao premijer Zdravko Krivokapić.

Oni su obavestili zamenika premijera da je njima i koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Mislimo da to treba da bude stav i koalicije Crno na bijelo“, navodi se u saopštenju.

Abazović je, kako se dodaje, saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smenjena, kao i da ima puno razumevanje za stav DF-a, koji će, dodaju, glasati za njegovo razrešenje.

Dodaje se i da je saopšteno da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da do dogovora dođe.

U saopštenju se navodi i da će DF nastaviti razgovare sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine „kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a“.

BONUS VIDEO Abazović: Ako se Đukanović povuče iz politike, to će biti dobro za Crnu Goru

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar