Milojko Spajić i Jakov Milatović Foto:R.R./ATAImages/TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Lider Pokreta Evropa sad, mandatar Milojko Spajić i njegov zamenik u stranci i šef crnogorske države Jakov Milatović sastali su se u sredu uveče, zvaničnog saopštenja nije bilo, a podgoričke Vijesti danas pišu pozivajući se na svoja saznanja, da je Spajić od Milatovića tražio pomoć u formiranju nove izvršne vlasti.

Iz PES-a su Vijestima rekli nezvanično da je to bio neformalni susret Spajića i Milatovića.

Milatović je ranije poručio da vlada treba da bude što šira i da bi on, da je mandatar, pozvao u nju i koaliciju Za budućnost Crne Gore pa i GP URA.

Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik države, koji je insistirao na tvrdnji da o formiranju vlade zna samo iz medija, pre desetak dana indirektno je optužio stranačke kolege iz Podgorice da instruiraju deo članstva protiv njega i da Spajić sastavlja vladu i s onima koji su prepoznati kao nosioci zloupotreba.

Kritici Milatovića prethodila je optužba odbornice pljevaljskog PES-a Tamare Rosić da on pokušava da razbije partiju., pišu Vijesti.

Nesuglasice u PES-u došle su nakon što su članice Glavnog odbora te stranke Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović bile protiv Spajićevog plana da formira vladu s dugogodišnjim saveznicima DPS-a, a bez ZBCG.

Jakov Milatović Foto: Amir Hamzagic / AFP / Profimedia

Milatović je komentarišući njihove stavove tada rekao da nije začuđen, navodeći da su neki to radili krišom.

Pročitajte još:

Predsednik Crne Gore je na sastanku sa Spajićem ostao pri stavu da u novu Vladu treba da uđu ZBCG i URA.

Vijesti su juče objavile da je Spajić saopštio da nema 41 poslanika koji bi mu podržali Vladu, osim da pravi dil sa poslanicima koji dolaze sa liste DPS-a i da on nema ništa protiv tog scenarija.

Tvrdio je i da ima određenih sabotaža protiv njega u Evropi sad i da sumnja da najmanje četiri poslanika njegovog pokreta, ne računajući poslanika Ujedinjene Vladimira Dobričanina, neće podržati njegovu Vladu.

Milatović je, prema pisanju portala, s druge strane kazao Spajiću da je sam sebe doveo u ovu poziciju, jer je bio isključiv ko može a ko ne može u Vladu.

BONUS VIDEO Da li je Crna Gora ponovo pred litijama?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar