Katarina Bastek i Jakub Šimanski Foto:Facebook

Veruje se da je petnaestogodišnji Jakub Szimanski ubijen dvostrukim ubodom nožem dok je pokušavao - uspešno - da spase svoju majku, koja je napadnuta nožem u njihovoj kuči u Mančesteru.

Dečak je od ozbiljnih uboda nožem preminuo u bolnici, a kako javlja lokalna policija, njegova majka Katarzina Bastetek, koja je takođe zadobila ozbiljne ubode, preživela je i trenutno se nalazi u bolnici.

Uprkos teškim ranama, ona je u stabilnom stanju, dodaje policija.

Osumnjičeni za ubistvo, muškarac iz Mančestera od 44 godine koji je poznat žrtvama, uhapšen je sinoć u Kentu, regionu na jugoistoku Engleske koji je najbliži Francuskoj i evropskom poluostrvu.

„Još uvek nastavljamo sa našom istragom i sinoćno hapšenje je bio ogroman korak u potencijalnom dobijanju odgovora ožalošćenoj porodici koji su joj tako potrebni“, izjavila je Ališa Smit, glavni detektiv mančesterske policije, i dodala:

„Tinejdžer koji je imao ceo život pred sobom tragično je izgubio život i ne samo da njegova majka tuguje zbog gubitka sina, već se takođe oporavlja od onoga što je bez sumnje bilo veoma traumatično“.

Jakubova porodica, koja se danas oglasila, opisala ga je kao „popularnog dečaka koji je skplapalo prijateljstva gde god bi otišao zahvaljujući svojoj prijateljskoj i brbljivoj prirodi“.

„Uvek je govorio šta misli, bio je nestašan, zabavan i bezobrazan dečak. Voleo je svoj „Xbox“ i fudbal, navijajući za Mančester Siti. Bio je kao svaki drugi tinejdžer i bio je od pomoći mnogim ljudima, čak i onima koje je tek upoznao. Za našu porodicu, on je naš heroj“, napisala je njegova porodica danas u objavi.

****

Bonus video: Dušan Mrđić 4 godine za ubistvo četvorogodišnjeg deteta – to je so na ranu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare