Donald Tramp i Havijer Milej Foto: Handout / AFP / Profimedia

Predsednik Argentine Havijer Milej srdačno se zagrlio sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom, dan nakon što se sastao sa zvaničnicima administracije Džozefa Bajdena u Buenos Ajresu.

Tramp i Milej bili su glavni govornici na godišnjoj Konzervativnoj političkoj konferenciji (CPAC) u subotu, nedaleko od Vašingtona. Tokom susreta iza govornice, na snimku koji je napravio član Trampovog izbornog štaba, Milej je uzviknuo „predsedniče!“ i prišao Trampu, srdačno ga zagrlio, nakon čega su se fotografisali, preneo je AP.

Milej je preuzeo predsedničku funkciju u decembru nakon što je vodio kampanju inspirisanu Trampom, sa sloganom „Načinimo Argentinu velikom ponovo“ (MAGA), nalik Trampovom pokretu – „Načinimo Ameriku velikom ponovo“ (MAGA).

Na snimku se čuje Tramp kako kaže Mileju: „Načinite Argentinu velikom ponovo“, na šta je Milej odgovorio „Živela sloboda“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Milej je izrazio nadu da će se Tramp, za koga se očekuje da će pobediti na unutarstranačkim izborima za predsedničku nominaciju, vratiti u Belu kuću, dok je Tramp nazvao argentinskog lidera „džentlmenom“.

On je jedan u nizu stranih političara na CPAC-u koji su izgovorili slične stavove kao Tramp, po pitanju migracija i navodne pretnje od socijalizma.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar