Vaške ilustracija Foto:Shutterstock

Policija u Rumuniji sprovodi istragu o trovanju tri devojčice, od kojih je jedna u kritičnom stanju.

Tri devojčice, starosti 8, 12 i 13 godina, iz Oraštija, hospitalizovane su u nedelju ujutru, nakon što su im u subotu uveče oprane glave toksičnim rastvorom, za koji je kasnije utvrđeno da se koristi za čišćenje ovaca od parazita.

One su primljene u bolnicu nakon što su pokazale znake ozbiljnog trovanja, koji su praćeni povraćanjem i gubitkom svesti.

Devojčice su tokom noći počele da se žale na vrtoglavicu i povraćanje, a porodica je pozvala hitnu pomoć.

Ilustracija Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Devojčice starosti 12 i 13 godina su zadržane u bolnici u Devi, dok je osmogodišnja devojčica u kritičnom stanju prebačena u Temišvar, gde je intubirana i prikačena na mehaničku ventilaciju, prenosi Blic.

Prvi rezultati istrage pokazuju da su devojčice otrovale majke, koje su pokušale da ih oslobode vašaka, tako što su im glave prale sredstvom za uništavanje parazita kod ovaca.

Policija je dobila poziv iz bolnice oko 2 sata jutros i rečeno je da su tri devojčice dovedene sa jasnim znacima trovanja nepoznatom supstancom.

POGLEADAJTE JOŠ:

– Tokom istrage utvrđeno je da su devojčice bile u jednom stanu u Oraštiju te da su dve žene, majke maloletnih devojčica, htele da ih oslobode vašaka i sredstvo za ovce su im stavile na glavu – navodi izvor iz istrage.

Protiv njih će biti podneta krivična prijava za nanošenje povreda maloletnom licu.

Incident se dogodio dva dana nakon što je petogodišnja devojčica umrla, a njeni rođaci od 2 i 10 godina hospitalizovani su nakon što im je baka oprala glave rastvorom koji se koristi za čišćenje ovaca od parazita.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar