Foto: BBCNews/GLASGOW COURTS PRESS AGENCY/privatna arhiva

Škotlanđanka Šeron Goldi ostavila je svoju trinaestogodišnju ćerku Robin u kući samu iako je imala bolove u stomaku i otišla na piće sa prijateljima u pab.

Na sudu je proglašena krivom za zanemarivanje deteta, piše BBC.

Kada se vratila u kuću, zatekla je Robin u nesvesti na sofi, i onda pozvala hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt devojčice.

Robin je imala prilično težak život – na sudu je posvedočeno da je devojčica provela najmanje godinu dana zanemarena, a da je bila prinuđena čak i da od komšija traži jednu funtu kako bi kupila hranu.

Robin je, kako dalje prenosi BBC svedočenja sa suda u Glazgovu, živela sa majkom do svoje čevrte godine, a potom je o njoj brinula baka. Sa majkom je ponovo počela da živi 2017, godinu dana pre smrti.

Socijalni radnici ispričali su da je Robin bila nesrećna zbog toga što je njena majka pila, a da je kontantno bila neuhranjena.

Bilo je dana kada popije samo jedan jogurt i stalno je bila „mršava i prljava“, a svojim drugarima je rekla da joj je majka, kada se napije, često nudila kanabis i alkohol i govorila joj da je ne želi u kući.

Pročitaj i:

Jednom prilikom, devojčica je pozvala toplanu i žalila se da joj je hladno u kući koja je smrdela na mačiji urin, rečeno je na sudu.

Nekoliko meseci pre nego što je umrla, imala je osip od buva, a nedelju dana pred smrt žalila se na bolove u stomaku i nogama.

Šeron, Robinina majka, u baru u kojem je sedela 21. jula ispričala da je „zaključala“ ćerku u kući „kako ne bi mogla da izađe“.

Narednog dana se Robin žalila drugarici da je bolesna i da nije jela danima.

Nekoliko dana kasnije, iako se Robin žalila majci da je „sve boli“, Šeron je odbila da pozove hitnu pomoć ili je odvede lekaru.

Devojčica je 26. jula umrla.

Lekari su na sudu zaključili da je devojčica mogla da preživi da je na vreme odvedena u bolnicu, a izneseni su i detalji o Šeroninoj istoriji problema sa mentalnim zdravljem. Ona je 2003. godine i hospitalizovana, ali je prestala da uzima lekove.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)