Minesota, ubistvo, samoubistvo, majka, deca, potraga
Foto: Anthony Souffle / Zuma Press / Profimedia

Žena iz Minesote utopila je sebe i troje male dece u petak u jezeru nakon što je ranije tog dana pozvala policiju da prijavi samoubistvo muža, saopštile su vlasti.

Kancelarija šerifa okruga Remzi objavila je u utorak identitete i uzrok smrti pet članova porodice, nekoliko dana nakon što su tela troje dece i njihove majke izvučena iz jezera.

Kvadrilion T.Li (4), Finiks Li (5) i Estela Zu Siab Li (3) su se udavili u jezeru, ocenio je lekar.

Minesota, ubistvo, samoubistvo, majka, deca, potraga
Foto: Alex Kormann / Zuma Press / Profimedia

Njihova majka Moli Čeng (23) se udavila, a čovek za koga se veruje da je njihov otac Ji Li (27) umro je od ranjavanja iz vatrenog oružja. Utvrđeno je da su oboje izvršili samoubistvo, prenosi NBC njuz.

„Naša srca su uz porodicu, prijatelje i zajednicu pogođenu ovom strašnom tragedijom“, rekao je šerif Majk Martin u pisanoj izjavi u utorak.

„Šerifova kancelarija nastavlja da istražuje okolnosti ovog incidenta kako bi razjasnila sve članovima porodice“, navedeno je u saopštenju.

Minesota, ubistvo, samoubistvo, majka, deca, potraga
Foto: Anthony Souffle / Zuma Press / Profimedia

Policija Mejplvuda je prvi put pozvana u kuću u gradu oko 10.30 časova u petak nakon što je Čeng prijavila da je njen muž izvršio samoubistvo. Policija je organizovala da socijalni radnici dođu u kuću i pomognu porodici, saopštila je šerifova kancelarija.

Kasnije tog dana, rođak je pozvao hitnu pomoć i upozorio je da bi Čeng mogla da ubije sebe i decu, pokrenuvši uzbunu širom države da ih što pre pronađu, saopštila je šerifova kancelarija.

Minesota, ubistvo, samoubistvo, majka, deca, potraga
Foto: Anthony Souffle / Zuma Press / Profimedia

Zvaničnici su pratili njen mobilni telefon do parka Vadnais-Saker lejk, gde su pronašli vozilo i nekoliko pari dečijih cipela.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim za pretragu je pročešljao jezero i okolinu i izvukao najstarije dete iz jezera oko 19.30 u petak. Pokušali su da mu spasu život, ali je on ubrzo proglašen mrtvim. Nešto posle ponoći, telo njegovog brata je izvučeno iz jezera.

Potraga je prekinuta, a onda je u subotu oko 10.40 izvučeno majčino telo iz jezera, a kasnije i telo najmlađeg deteta.

Šerifova kancelarija je saopštila da istražuje smrt dece i majke kao trostruko ubistvo-samoubistvo, a policija Mejplvuda istražuje smrt oca kao samoubistvo.

BONUS VIDEO: Pljačka banke i okršaj sa policijom u Kanadi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (1)