Foto: EPA-EFE/Rayner Pena

Fejsbuk je blokirao stranicu venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, zbog kršenja pravila, promovisanjem leka za koji u videu tvrdi, bez dokaza, da može da izleči koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ:

Maduro je u januaru opisao Carvativir, kao „čudotvorni“ lek koji neutralizuje koronavirus bez nuspojava, prenosi Klix.ba.

„Sledimo smernice Svetske zdravstvene organizacije koja kaže da trenutno nema lekova za lečenje virusa“, rekao je portparol Fejsbuka, pa je dodao da blokiraju profil na 30 dana. Maduro neće moći da koristi profil ali će i dalje biti otvoren za čitanje.

Maduro u videu kaže da se Carvativir, koji naziva „čudotvornim kapima“ venezuelskog lekara 19. veka Hosea Gregorija Ernandeza, može preventivno i terapijski koristiti protiv koronavirusa.

Njegov profil na Instagramu, koji je u vlasništvu Fejsbuka, odlukom neće biti pogođen.

On je u februaru rekao da je Fejsbuk „cenzurisao“ videozapise u kojima je promovisao Carvativir. Takođe je i ranije govorio da su se prema njemu i njegovim saveznicima društevene mreže nepravedno odnosile.

Maduro često koristi društvene medije, uključujući Fejsbuk i Tviter, a ponekad je emitirao govore putem Fejsbuk Lajva.

Zvanična statistika Venecuele od petka pokazuje da se virusom zarazilo 154.905, a umrlo 1.543 ljudi, iako opozicioni kritičari kažu da je stvarna brojka verovatno veća zbog ograničenog testiranja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar