Foto:REUTERS/Bernadett Szabo

Političar vladajuće mađarske stranke koji je pre dva dana dao ostavku na mesto poslanika u Evropskom parlamentu saopštio je kako je bio među prisutnima u kućnoj zabavi koju je u Briselu zaustavila policija zbog kršenja pravila uvedenih zbog koronavirusa.

U izjavi 1. decembra, Jožef Zajer (59), viši član vladajuće stranke premijera Viktora Orbana „Fidesh“, rekao je da sarađuje sa policijom, piše Radio Slobodna Evropa.

Njegova izjava odnosi se na privatnu zabavu održanu u Briselu 27. novembra. Zabavu, koja je u belgijskim medijskim izveštajima opisana kao „seks zabava“ prekinula je policija, a navodno, bili su uključeni drugi članovi Evropskog parlamenta i diplomate.

Kako navodi Rojters, tužioci su rekli da je policija zadržala oko 20 osoba koje su pronašli u stanu u centru Brisela.

„Bio sam tamo“, rekao je Zajer u izjavi.

U saopštenju policije navodi se da je prolaznik video muškarca kako „beži kroz kanal“ i da su mu ruke bile krvave.

U izjavi, u kojoj je navedeni muškarac kasnije identifikovan kao Zajer, navodi se da su ozlede najverovatnije nastupile tokom bega. Takođe se navodi da su u njegovom rancu „pronađene opojne droge“, kao i da je otpraćen do kuće gde je, uz diplomatski pasoš, utvrđen njegov identitet.

Zajer u izjavi navodi da mu je policija izdala službeno usmeno upozorenje nakon što su ga odveli kući, ali da on nije koristio droge i da nema nikakvog znanja o ekstazi tableti koju su pronašli u njegovom ruksaku. Dodao je i da duboko žali zbog kršenja ograničenja okupljanja koja su uvedena kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

U Belgiji je dozvoljeno okupljanje najviše četiri osobe u zatvorenom prostoru, a kako navodi britanski Gardijan, na ovoj zabavi se nalazilo najmanje 20 osoba.

Zajer je od ulaska Mađarske u Evropsku uniju 2014. bio član Evropskog parlamenta. Do 2019. godine bio je zamenik predsednika Evropske narodne stranke.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare