Lula da Silva Foto:Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

Zdravstveno stanje brazilskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve klinički je stabilno nakon operacije kuka i on je počeo da hoda na fizikalnoj terapiji, saopšteno je danas iz bolnice.

Lula je operisan u petak zbog artroze desnog kuka izazvane habanjem hrskavice na butnoj kosti, a lekari očekuju da će on ostati u bolnici do utorka, kada bi trebalo da pređe u predsedničku rezidenciju i odatle obavlja dužnost predsednika u naredne tri nedelje, dok se oporavlja.

Ortopedski hirurg Đankarlo Poleselo, koji je operisao Lulu, rekao je da će brazilski predsednik morati da izbegava da predugo stoji i da će morati da u prvim nedeljama koristi hodalicu jer operacija utiče na ravnotežu pacijenta.

Lula se žalio da oseća konstantan bol više od godinu dana, ali ga to nije sprečilo da putuje u desetine zemalja otkako je preuzeo mandat u januaru ove godine.

On je rekao da će da nastavi sa putovanjima u inostranstvo krajem novembra, kada planira da poseti Ujedinjene Arapske Emirate kako bi prisustvovao samitu o klimatskim promenama COP28.

***

BONUS VIDEO: „Pržena jaja“ na ulicama Brazila: Sao Paolo se sprema za toplotni talas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar