Aleksandar Lukašenko Foto: EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH/SPUTNIK/KREMLIN

Belorusija je danas uhapsila ukrajinsku "terorističku grupu" povezanu sa obaveštajnim službama Kijeva zbog pokušaja sabotaže na beloruskom aerodromu, saopštio je predsednik Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je govorio je o pritvaranju „teroriste ukrajinskih specijalnih službi“, kao i njegovih saučesnika, koji su umešani u pokušaj sabotaže na avionu radaru A-50 na aerodromu Mačulišči, prenosi Belta.

On je ovo saopštio prilikom uručenja državnih priznanja promovisanja visokih oficira i naglasio da su oni na ovu svečanost došli sa „poklonom“, navodi beloruska agencija.

Aleksander Lukašenko Foto:AP Photo/Markus Schreiber

„Bio je pripremljen terorista. On je Rus sa ruskim pasošom, ali ima i ukrajinski pasoš. Rodio se u Krivom Rogu, živeo je na Krimu. Njega je vrbovala specijalna služba Ukrajine 2014. godine. On je IT stručnjak ili se dobro razume u IT tehnologije. Pripreman je za izvođenje terorističkih napada“, rekao je Lukašenko.

POGLEDAJTE JOŠ:

Muškarac je uhapšen sa nekoliko pomagača. Kako je precizirao beloruski lider, diverzanta je pripremala Služba bezbednosti Ukrajine.

„Ono što smo videli prilikom realizacije operacije u Belorusiji, to je zaista bilo nešto neverovatno. Korišćene su najnaprednije tehnologije. On je više meseci obučavan svemu tome. Nakon pripreme je prebačen na našu teritoriju“, objasnio je Lukašenko.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar