Aleksandar Lukašenko Foto: EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da SAD guraju Evropu ka oružanom sukobu sa Rusijom i Ukrajinom sa ciljem da oslabe Rusiju i unište Belorusiju. Lukašenko je ovo izjavio pred okupljenima na patriotskom forumu Ovo je naša istorija povodom Dana narodnog jedinstva.

„SAD guraju Evropu u vojni sukob sa Rusijom na teritoriji Ukrajine. Ne kriju svoje planove. Sporazumi su sklapani godinama koje dolaze. Cilj je da oslabe Rusiju i unište Belorusiju.

Ukrajina će biti sravnjena sa zemljom. Raspad Ukrajine je već počeo. Poljski, litvanski i letonski političari, očigledno, naivno očekuju da se cenkaju za svoju budućnost u novoj geopolitičkoj realnosti“, rekao je Lukašenko, prenosi ruska prorežimska novinska agencija TASS.

Lukašenko kaže da ove zemlje ponavljaju istu grešku s početka 40-ih godina prošlog veka. On je upitao da li se neko seća „čizme fašističke Nemačke i Hitlera”.

„Poljsko rukovodstvo je tada puzalo više od bilo koga drugog. I do čega je to dovelo? Početkom septembra, za samo dve nedelje, Poljska je prestala da postoji. Sramota je da naši susedi nisu naučili lekcije istorije“, rekao je predsednik Belorusije, piše TASS.

BONUS VIDEO: Masovna grobnica u Izjumu


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare