Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/EVGENIY PAULIN/SPUTNIK/KREMLIN

Ruski predsednik Vladimir Putin je upoznat sa oštrim odgovorima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka Evropi o njegovoj spremnosti da zaustavi tranzit ruskog gasa, ali očekuje da to neće poremetiti obaveze Rusije prema EU, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

PROČITAJTE JOŠ:

Izjave da je Minsk spreman da zaustavi tranzit ruskog gasa prema Poljskoj ako Varšava zatvori poljsko-belorusku granicu su „stav predsednika Belorusije, suverene i nezavisne države“, naglasio je Peskov, a prenosi ruska agencija TAS S.

On je dodao da Belorusija i predsednik Lukašenko postaju objekti neviđenog pritiska niza zapadnih zemalja, što je, kako tvrdi, potpuno neopravdano i agresivno.

„Zauzvrat ovo ne može a da ne izazove veoma oštru kontra-reakciju Belorusije“, izjavio je Peskov.

„S tim u vezi, predsednik (Ruske Federacije Vladimir Putin) je izrazio svoje razumevanje oštrih odgovora. Ali s druge strane, predsednik očekuje da to ni na koji način neće dovesti do poremećaja u ispunjavanju naših obaveza prema evropskim primaocima gasa, posebno u ovom teškom trenutku za Evropljane“, rekao je Peskov.

Na pitanje da li će se odnosi Moskve i Minska pogoršati ako Belorusija odluči da zaustavi tranzit gasa, Peskov je rekao:

„Ne bismo želeli da spekulišemo o takvim situacijama“, izjavio je portparol Kremlja.

BONUS VIDEO: Vučić se sastao sa Putinom u Sočiju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar