Foto: EPA/ALEXEY DRUGINYN / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL

Niko ne bi mogao da podeli Belorusiju, izjavio je danas predsednik Aleksandar Lukašenko tokom ceremonije u Gomeljskoj oblasti, posvećenoj 35. godišnjici černobiljske katastrofe.

Šef države je podsetio da je tokom prvih godina njegove vlasti postojala ideja o uspostavljanju Poljske narodne republike – što podrazumeva podelu Belorusije na delove, i ukazao na to da neki faktori “ponovo žele da podele Belorusiju na dva dela” prenosi Tas s.

„Neće moći, čak ni bez mene neće moći. Već smo shvatili da imamo svoju državu i svoju zemlju, i nećemo je dati nikome“, rekao je Lukašenko.

On je takođe ukazao na to kako bi situacija nakon katastrofe sa nuklearnom elektranom u Černobilju bila mnogo gora da se taj deo otcepio.

„Uspeli smo da sačuvamo ove zemlje isključivo jer smo sakupili ‘černobilski novac’ iz cele zemlje i poslali ga ovde“, naglasio je Lukašenko.

Govoreći o društveno-političkoj agendi, on je pozvao građane da o svim pitanjima razgovaraju uvek mirno i staloženo.

„Hajde da se okupimo, diskutujemo i razgovaramo bez borbe. Jer nekome je potrebna borba. Nekome je potreban haos – i znate kome – u ovoj zemlji“, rekao je.

„Živite mirno. Ponavljam: nećete zažaliti što ste ostali ovde“, poručio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare