Foto: Printscreen/Twitter/Rob Lee

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se vidi kako ukrajinski vojnici u Bahmutu koriste navođenu protivtenkovsku raketu kako bi razneli grupu od sedam ruskih vojnika koji hodaju u rovu.

Video je na Telegramu objavila ukrajinska politička partija Treća sila.

„Treća sila nastavlja da hvata Vagnerove plaćenike u Bahmutu. Zahvaljujući hrabroj pešadiji koja drži Bahmut, možemo pronaći i uništiti ruske jurišnike. Lov se nastavlja“, napisali su uz video.

Pomenuti snimak pojavio se na društvenim mrežama samo dan nakon što je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski posetio Bahmut, grad u kome se u poslednje vreme žestoko bore ukrajinske i ruske snage.

Pročitajte još:

„Bahmut je mesto na frontu gde se vode najžešće borbe. Okupator od maja pokušava da razbije naš Bahmut, ali razbija i rusku vojsku i ruske plaćenike koji su došli da zamene svoje poginule vojnike“, rekao je Zelenski.

Vojni analitičari se slažu da Rusi nepotrebno insistiraju na Bahmutu, gradu koji nije posebno strateški važan. Mediji pišu da se u Bahmutu bore zatvorenici i drugi borci koje Moskva vidi kao potrošnu snagu. Oni su poslati da se bore da zaštite od stradanja iskusne pripadnike Vagner grupe.

BONUS VIDEO Ruševine Mariupolja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar