Foto: National Crime Agency

Britanska policija lovi trgovca ljudima koji je rukovodio organizovanom kriminalnom grupom koja je pokušala da prokrijumčari sto migranata u Veliku Britaniju.

Barzan Kamal Majed (36) zvani „Škorpion“, sada je u bekstvu.

On je prošlog meseca na sudu u Brižu u Belgiji osuđen na 10 godina zatvora zbog krijumčarenja ljudi. Sudilo mu se u odsustvu.

Majed je poreklom iz Notingema, a pored zatvorske kazne dobio je i novčanu, u iznosu od 968.000 evra.

Ovaj 36-godišnjak je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je pokušala da prokrijumčari stotine migranata u Britaniju čamcima i kamionima.

Istražitelji iz Nacionalne agencije za kriminal rade sa službenicima u Belgiji da bi uši u grad Majedu i izdali su nalog za njegovo hapšenje.

Pokrenuta je istraga o ovoj kriminalnoj grupi u kojoj su učestvovali belgijski, holandski, britanski i francuski organi za sprovođenje zakona.

Njihova istraga ispitala je 31 pokušaj grupe da prokrijumčari migrante u Britaniju između jula 2018. i novembra 2019. godine. „Škorpion“ je identifikovan kao vođa klana.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj kriminalac se preselio u Britaniju 2013. godine. Dve godine kasnije je deportovan u severni Irak u region Kurdistana.

Ove godine su belgijske vlati optužile još 23 osobe zbog njihove uloge u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Trojica su tada uhapšena u Britaniji i izručena Belgiji. Od toga je 17 njih osuđeno na ukupno 32 godine zatvora.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar