Foto:TikTok

Majka 20-godišnje Morgan Ribeiro, koja je preminula u Beogradu nakon neuspešne operacije želuca u Turskoj, osudila je kliniku za estetsku hirurgiju, jer joj je "uzela novac i ostavila je da umre".

Kako piše Dejli mejl, Morgan je otišla u Tursku kako bi se podvrgla operaciji želuca, jer je godinama trpela maltretiranje zbog svoje težine. Međutim, u povratku kući, mladoj devojci je pozlilo zbog čega je avion prinudno sleteo u Srbiju. Morgan je hitno prevezena u bolnicu, gde je posle četiri dana preminula.

Njena ožalošćena majka Erin Gibson osudila je kliniku za estetsku hirurgiju, jer su njenu ćerku pustili iz bolnice u Istanbulu samo tri dana nakon neuspele operacije.

Foto:TikTok

„Nijedna majka ne bi trebalo da prolazi kroz bol gubitka deteta. Bila je prelepa devojka, i iznutra i spolja. Tu operaciju je zakazala bez mog znanja. Nikada je ne bih pustila da se operiše. Platila je 2.500 funti kompaniji u Švajcarskoj, ali je operacija obavljena u Turskoj“, ispričala je majka.

Nakon što je primljena u bolnicu u Beogradu, lekari su ustanovili da je njeno tanko crevo presečeno tokom zahvata.

Foto:TikTok

„Nije bilo šanse da Morgan bude otpuštena iz bolnice posle samo tri dana tako komplikovane procedure. Uzeli su joj novac i ostavili je da umre. Te ljude treba zaustaviti. Oni mladima samo prodaju snove, a čemu to sve služi? Da bi se (mladi) ​​prilagodi pritiscima društva“, kaže ova majka petoro dece.

Takođe je rekla da je njen odnos sa ćerkom zahladneo u poslednjih šest meseci.

„Bile smo otuđene poslednjih šest meseci, baš u vreme kada je istraživala o operaciji želuca. Da sam znala, rekla bih joj o rizicima. Prekasno sam saznala da je otišla na operaciju“, rekla je ona i dodala da su lekari u Srbiji bili sjajni.

Foto:TikTok

„Rekli su mi da je ovo treći put da je avion sa britanskom pacijentkinjom koja se podvrgla estetskoj operaciji morao prinudno da sleti u Beograd zbog komplikacija“, kaže Erin.

Srpsko tužilaštvo i britanske vlasti pokrenule su istragu o Morgainoj smrti, dodaje ona.

Morganina sestra, 26-godišnja Kejli Ribeiro, molila je sestru da ne ide na operaciju. Ona kaže da je Morgan pre odlaska u Tursku imala konsultacije sa klinikom.

Ilustracija Foto: Shutterstock

Njen dečko Džejms tvrdi da bolničko osoblje i prevodioci koji su razgovarali sa njom nisu spomenuli opasnosti do kojih može da dovede operacija želuca. Iz avionske kompanije preko koje je Morgan letela, saopšteno je da su stujardese kazale kako je Morgan bila pod visokom temperaturom i da je imala jake bolove.

„Stjuardesa joj je dala leda i vode i teško je disala pa su je odveli u prednji deo aviona gde je bilo više mesta, pokušali su i sa maskom za kiseonik“, naveli su.

Njena smrt dogodila se nekoliko dana nakon što je 26-godišnja majka troje dece umrla posle operacije podizanja zadnjice u Turskoj.

Demi Agolja iz Salforda, u Velikom Mančesteru, navodno se razbolela uprkos navodima lekara da je operacija bila uspešna.

Foto: Facebook

Agolja je imala sedmomesečnog sina i na jake bolove se žalila samo nekoliko sati pre povratka u Englesku.

Broj Britanaca kojima je potrebna hospitalizacija nakon estetske operacije u inostranstvu u poslednje tri godine se udvostručila zbog popularnosti kozmetičkih klinika u Turskoj, a posebno su „primamljive“ niske cene zahvata.

Pročitajte još...

Britansko udruženje estetskih plastičnih hirurga (BAAPS) otkrilo je od 2018. godine 324 Britanaca zahtevalo hospitalizaciju nakon operacija u inostranstvu.

Prema podacima udruženja, Turska je bila najveći izvor neuspešnih operacija, a posle nje Češka i Litvanija.

Britanci koji idu u inostranstvo na operaciju vraćaju se kući sa infekcijama opasnim po život, bakterijama, implantatima koji pucaju i krvnim ugrušcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar