Sergej Lavrov Foto:Tanjug/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u posetu Venecueli, u okviru latinoameričke turneje, a u Karakasu će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Ivanom Hilom i predsednikom Nikolasom Madurom.

Lavrov je u Venecuelu doputovao sa Kube, gde se sastao sa predsednikom Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom i ministrom spoljnih poslova Kube Brunom Rodrigesom, prenosi RIA Novosti.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, u tim razgovorima je potvrđeno da su obe zemlje usmerene na potpuno jačanje rusko-kubanskog strateškog partnerstva.

Pročitajte još...

„U razgovorima je izražen nepromenjen pristup Rusije i Kube u pogledu kategorične neprihvatljivosti upotrebe jednostranih nelegitimnih ograničenja“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je ruska strana potvrdila kontinuiranu podršku Havani u njenom zahtevu za potpuno i momentalno ukidanje američkog embarga i uklanjanje Kube sa liste američkog Stejt departmenta država sponzora terorizma. Lavrov će iz Venecuele otputovati u Brazil na sastanak ministara spoljnih poslova zemalja G20.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar