koronavirus
Foto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Broj slučajeva koronavirusa u Latinskoj Americi danas su prvi put nadmašili ukupan broj infekcija u SAD i Kanadi, pokazuju podaci usled porasta infekcija u Brazilu, Meksiku, Peruu, Kolumbiji i Argentini.

Brzo rastući broj slučajeva čini Latinsku Ameriku regionom koji je najviše pod uticajem pandemije na globalnom nivou, sa 26,83 odsto svetskog broja slučajeva, prenosi Rojters.

Latinska Amerika sada ukupno ima 4.327.160 slučajeva novog korona virusa u poređenju sa 4.308.495 infekcija u SAD i Kanadi, na osnovu podataka koje su pružile vlade svake zemlje.

Sjedinjene Države i dalje su pojedinačna zemlja sa najvećim brojem infekcija i smrti od kovid-19, sa više od 4,2 miliona slučajeva i otprilike 146.000 smrtnih slučajeva, a sledi Brazil, sa 2,4 miliona slučajeva i skoro 87.000 mrtvih.

Meksiko, Peru i Čile su takođe među prvih 10 zemalja po broju slučajeva kovid-19. Prema podacima Rojters, broj ljudi za koje se zna da su zaraženi širom sveta prelazi 16,1 miliona.

Zdravstveni stručnjaci su rekli da zvanični podaci gotovo sigurno pokazuju manji broj infekcija i smrtnih slučajeva, posebno u zemljama sa ograničenim kapacitetom testiranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram