Sebastijan Kurc Foto:REUTERS/Lisi Niesner

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc oglasio se na svom Tviter nalogu nakon večerašnjih terorističkih napada u centru Beča i rekao da se Austrija nikada neće uplašiti terorizma, te dodao da se zemlje nalazi u teškoj situaciji.

Kurc je naveo da se zemlja nalazi u teškoj situaciji i posebno zahvalio hitnim službama koje si rizikovale svoje živote večeras.

„Hteo bih da se zahvalim hitnim službama koje su večeras rizikovale svoje živote, zbog naše bezbednosti. Naša policija će odlučno reagovati protiv počinioca terorističkih napada“ rekao je Kurc i doda da teroristi nikada neće zastrašiti Austriju.

Kancelar je izrazio saučešće porodicama preminulih i zahvalio se svima na podršci koju su večeras pružili Austriji.

„Zahvaljujemo liderima Evropske unije i našim međunarodnim partnerima na solidarnosti sa građanima Beča“, napisao je austrijski kancelar Kurc.

Večeras se u centru Beča desio napad na šest različitih lokacija, a tom prilikom više ljudi ubijeno, dok je povređeno 15 osoba, od kojih je njih sedam kritično. Policija traga za počiniocima, kojih je bilo četvoro, a jedan se razneo. Jake snage bezbednosti opkolile su centar Beča, u kojem su sve metro linije zatvorene, a policija traga i po restoranima za preostalim napadačima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar