Dmitro Kuleba
Dmitro Kuleba Foto: Lev Radin/PACIFIC PRESS / Sipa Press / Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je danas u Briselu da će svi navodni ratni zločini ukrajinskih snaga protiv Rusa biti istraženi, ali je dodao i da ih treba staviti u kontekst navodnih ruskih zločina u Buči, prenosi BBC.

Kuleba je odgovarao na pitanje novinara o video snimku koji kruži društvenim mrežama, a prema kome se može zaključiti da ukrajinske snage pucaju u zarobljenog ruskog vojnika, i izjavio da ukrajinska vojska poštuje ratne zakone, ali da je „možda bilo izolovanih incidenata kršenja“ koji će biti istraženi.

„Ne razumete kakav je osećaj videti slike iz Buče, razgovarati sa ljudima koji su pobegli, znajući da je osoba koju poznajete silovana danima zaredom. Ne razumete kakav je osećaj znati da ruski vojnici siluju decu“, izjavio je Kuleba, navodi BBC.

„Ovo nije izgovor za one koji krše pravila ratovanja sa obe strane linije fronta, ali postoje neke stvari koje jednostavno ne možete da razumete, žao mi je“, naglasio je ukrajinski ministar.

Pojavio se snimak koji navodno prikazuje kako ukrajinske snage pucaju i ubijaju zarobljenog ruskog vojnika, a snimljen je na putu zapadno od ukrajinske prestonice Kijeva, odakle su se ruske snage povukle, navodi BBC.

Dešavanja u Ukrajini možete da pratite na našem lajv blogu Nova.rs

BONUS VIDEO: Masovne žrtve u Buči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar