Foto: EPA-EFE/KELLY BARNES AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ruski sud odredio je Mariji Aljohinoj, članici pank benda Pusi Rajot kućni pritvor do 23. marta zbog kršenja mera za suzbijanje koronavirusa na protest u Moskvi u subotu, saopštio je sud.

Aljohina je uhapšena u sredu, prenosi Tass.

Ona je u nedelju sa koleginicom Lusi Stajn, privukla pažnju javnosti na protestima proiv hapšenja Alekseja Navaljnog u nedelju, kada je udarila policajca automobilom u centru Moskve, dok su pripadnici zakona pokušavali da ih privedu.

Za narednu nedelju je planiran još jedna protest saveznika rukog opozicionog lidera koji traže od vlasti da on bude oslobođen.

Pusi Rajot je ruski feministički, anarhistički, pank rok muzički kolektiv, poznat po izvođenju politički motivisanih protestnih performansa u Moskvi, odnosno kritici predsednika Vladimira Putina. Pusi Rijot je u originalu deo Vojne – revolucionarne grupe ruskih umetnika.

Članice benda su zbog „molitve Bogorodici“ u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi završile dve godine u radnom logoru. „Molitvom“, zapravo pank numerom izvedenoj u crkvi, molile su Bogorodici da s vlasti otera aktuelnog predsednika Vladimira Putina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar