Foto: EPA-EFE/YAMIL LAGE / POOL

Kuba planira da skoro sve građane Havane vakciniše eksperimentalnim vakcinama do kraja maja, saopšteno je danas iz nadležnih zvaničnih instanci.

Pročitajte još:

Kuba je poznata po dugogodišnjoj uspešnoj proizvodnji i izvozu vakcina, a u martu su otpočele finalne faze testiranja dve eksperimentalne vakcine nazvane Soberana 2 i Abdala, prve latinskoameričke vakcine, prenosi Rojters.

Ileana Morales, direktorka direkcije za nauku i tehnolođki razvoj u ministarstvu zdravstva Kube, najavila je da će nadležni sprovesti studiju na 1,7 miliona građana Havane koja broji ukupno 2,1 million stanovnika i najveće je žarište epidemije na Kubi.

Vest o vakcinisanju stanovnika Havane usledila je nakon što su mediji preneli da je 150.000 medicinskih radnika koji su u prvim redovima borbe protiv korone u gradu, vakcinisano eksperimentalnom vakcinom.

Kuba dnevno registruje između 600 i 1000 novih slučajeva korone, daleko više nego prošle godine. Od početka pandemije, zemlja je prijavila 68.250 slučajeva zaraze i 401 smrt, što je među najnižim stopama na svetu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar