Mario Banožić Foto:EPA-EFE/GEOFFROY VAN DER HASSELT

Hrvatska je je jutros objavila detalje nesreće koju je izazvao sad već bivši ministar odbrane Mario Banožić. Banožič je preticao u magli, zaleteo se u kombi i usmrtio 40-godišnjeg oca dvoje dece Gorana Šarića. Juče je smenjen sa funkcije minstra odbrane, a sada je protiv njega podignuta krivična prijava.

Zbog sumnje da je kršenjem propisa izazvao nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru biti podneta krivična prijava za krivično delo izazivanje nesreće.

Saobraćajna nesreća kod Vinkovaca Foto:FoNet/HINA

„Uviđajem je utvrđeno kako je 44-godišnji vozač (državni zvaničnik) ličnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smera Vinkovaca u smeru Županje, obavljao radnju preticanja s leve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smeru, a da se nije uverio da to može učiniti na bezbedan način ne ometajući saobraćaj iz suprotnog smera, usled čega je došlo do udara prednjeg dela ličnog vozila u prednji deo kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smera upravljao 40-godišnjak.

POGLEDAJTE JOŠ:

Usled zadobijenih povreda 40-godišnji vozač je preminuo na mestu nesreće, dok su 44-godišnjeg vozača radnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opštuu županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje lečenje“, navela je policija u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar