Foto: AP Photo/Marco Ugarte

Lokalne vlasti u Meksiku potvrdile da su nepoznati naoružani ljudi ubili iz zasede najmanje 13 meksičkih policajaca iz zasede nedaleko od glavnog grada Meksiko Sitija.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar bezbednosti države Meksiko Rodrigo Martinez Selis saopštio je da je pripadnike policije koji su obavljali redovne dužnosti juče napala naoružana banda usred dana u području Ljano Grande, jugozapadno od Meksiko Sitija i oko 64 kilometra južno od grada Toluke, objavio je Rojters, prenosi Tanjug.

„Ovaj napad je uvreda za meksičku državu. Odgovorićemo u skladu sa zakonom svim raspoloživim sredstvima“, rekao je ministar u obraćanju medijima.

Društvenim mrežama kruže fotografije uznemirujućih prizora na kojima se vidi policijski automobil izrešetan mecima i jedan neobeleženi kamion, zajedno sa telima mrtvih policajaca rasutim duž ulice i u automobilu.

Rojters prenosi da je u toku akcija policije i snaga Nacionalne garde Meksika koji tragaju za počiniocima, a da nije poznato koliko je osumnjičenih kriminalaca ubijeno ili ranjeno u ovom napadu, niti da li je on u vezi sa bilo kojim od glavnih narko kartela u zemlji.

Foto: AP Photo/Marco Ugarte

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar