Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozdravio je, kako kaže, savesno delovanje novog Tužilačkog saveta, koji je na današnjoj sednici razrešio funkcije Glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića. On je ranije kazao je da će biti žrtva diskriminacije ukoliko mu Tužilački savet konstatuje prestanak mandata zbog navodnog ostvarivanja uslova za penziju.

„Danas u penziju odlazi najveći zaštitnik i advokat DPS-a. Pravda je konačno na vidiku u Crnoj Gori“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Podsetimo, Tužilački savet većinom glasova utvrdio je prestanak funkcije za devet državnih tužilaca zbog ostvarenog prava na starosnu penziju kao i specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću.

Katnić je uoči sednice tražio izuzeće četiri člana Tužilačkog saveta što je odbijeno, preneli su podgorički mediji.

On je ranije kazao je da će biti žrtva diskriminacije ukoliko mu Tužilački savet konstatuje prestanak mandata zbog navodnog ostvarivanja uslova za penziju.

Iako je u toku Upravni spor oko toga da li su Katniću i koliko uplaćivani doprinosi na beneficirani radni staž, koji je ostvario kao vojno lice, njemu je ipak prekinut mandat. Milivoje Katnić je za Glavnog specijalnog tužioca izabran 23. juna 2015. godine.

BONUS VIDEO: Abazović o Belivukovom klanu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar