Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić tvrdi da Temeljni ugovor države Crne Gore sa SPC nije do kraja usaglašen sa obema stranama.

PROČITAJTE JOŠ:

Premijer je to rekao u okviru „premijerskog sata“ ogovarajući na pitanje potpredsednika Skupštine Strahinje Bulajića.

Bulaljić je u ima više stranaka sa izborne liste Za budućnost Crne Gore pitao premijera da li je zajednička saradnja dela skupštinske većine i vlade moguća nakon njegovog zahteva za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića.

Bulajić je konstatovao da će ova vlada ostati poznata najpre po tome što je Leposavić radio na izmeni Zakona o slobodi veroispovesti i donošenju Temeljnog ugovora Crne Gore i SPC, prenosi Tanjug.

Krivokapić je rekao da je prirodno da se ima odgovorni odnos prema svom delovanju. „Uporno postavljanje pitanja o Srebrenici ima veze s manipulacijom i željom da neko upada u zlonamerno postavljene zamke“, rekao je premijer i dodao da se ne slaže da je odgovor Leposavića o Srebrenici bio ekspertski.

Prema rečima premijera, mera za saradnju nije kada se izgubi poverenje u nekog ministra.

Bulajić je upitao premijera kako to da u izbornoj kampanji prošle godine, u kojoj su zajedno učestvovali, niko nije postavljao pitanje događaja u Srebrenici.

Istakao je i da svi koji su glasali za izbornu listu Za budućnost Crne Gore dele stav ministra Leposavića o događajima u Srebrenici.

Bulajić je takođe rekao da se sporazum trojice lidera o radu vlade, koji je, kako je rekao, potpisan iza leđa pomenute koalicije, ne bavi Srebrenicom.

„Pitao sam vas samo jedno u najboljoj želi i nameri, da li ste spremni na kompromis toleranotnos mir i dogovor u vladi koju ste formirali, a mi podržali“, rekao je Bulajić.

Premijer mu je odgovorio da ima apsolutno pravo da pokrene pitanje poverenja ove vlade, a Bulajić mu je uzvratio da on to nije ni pomenuo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar