Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

"Vlada se danas sa bolom seća jednog divnog čoveka, izuzetnog novinara, hrabrog i dostojanstvenog, a ja ga pamtim i iz nekog vremena, kada su snaga njegove reči, snažno srce i divni osmeh, bili simboli susreta sa bilo kime. I ubiti tog čoveka zbog iskazane reči je neprimreno bilo kada i u bilo kom vremenu i bilo kojoj državi. To nam daje za obavezu da posle 17 godina krenemo u istragu, koja se već delom sprovodi, kako bi došli do saznanja, ne ko je počinio, nego ko je nalogodavac", rekao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, nakon što je sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem položio venac na mestu gdje je pre 17 godina ubijen urednik "Dana" Duško Jovanović.

Pročitajte još:

„Sve dok ne budemo došli do onih, koji nalože da se uradi nešto nečasno, pogotovo, da uzmu život novinaru to mora kad tad da dođe na ono što je najvažnije, u sudski proces i epilog, koji će dokazati ko je i zbog čega i zašto to uradio“, dodao je Krivokapić.

Premijer je naveo da su mnoga pitanja oko tog zločina do danas bila neotvorena, ali da ova Vlada želi da svako „pitanje otvori, te ako je to moguće i zatvori“.

„Nije ovo vreme kada Crna Gora treba da iskaže išta drugo sem da ceni čestitost i plemenitost, štiti novinare na svakom koraku i ako zaboravimo ovo što se desilo ili ne dovedemo do končine pravde, onda ne treba ni da se sastajemo na ovom mestu“, poručio je on.

„Crna Gora mora da krene drugim putem, putem gde treba svako da odgovara. Nema razlike u pravdi i ona treba da bude dosledna, bez selektivnosti, a mi smo se opredelili da sloboda medija bude ključ našeg delovanja i trudićemo se koliko možemo da to dovedemo na meru, koja je to prihvatljiva za zapad ali i zbog nas samih. Duško ništa drugo nije želeo, od toga da budemo bolji i kvalitetniji“, zaključio je premijer.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare