Ranko Krivokapić Foto: EPA/SZILARD KOSZTICSAK

Ministarstvu inostranih poslova (MVP) Crne Gore vraćene su diplomatske legitimacije proteranog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića i članova njegove porodice, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić.

U pisanom odgovoru na poslaničko pitanje poslanice Demokratskog fronta (DF) Jelene Božović kada će Vlada Crne Gore povući odluku o proterivanju Božovića, ministar Krivokapić naveo je da to predstavlja i jasan stav Srbije, odnosno da je i za zvanični Beograd Božović okončao funkciju diplomatskog predstavnika Srbije u Crnoj Gori, prenela je RTCG.

vladimir bozovic
Vladimir Božović Foto: E-Stock_petar_jovanovic

Krivokapić je u parlamentu rekao da se ne može slaviti ukidanje države, a u toj državi biti ambasador.

„Neka srpski ambasador u Beču kaže da je anšlus Austrije opravdana stvar. Da vidimo, kad to nije problem, koliko će ostati za ambasadora“, kazao je Krivokapić.

On je poručio da ozbiljni parlamenti, države, ljudi na zajedničkim dostignućima grade budućnost, a ne na neslaganjima, podmetanjima i ličnim diskreditacijama.

„Teranje nije moja politika, a ambasador, da je bio 100 puta Crnogorac, ovo je princip. Koja god vlada da je bila morala je to da uradi”, dodao je Krivokapić.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru novembra 2020. godine zbog, kako je naveo crnogorski MIP, kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

***

BONUS VIDEO: Abazović u intervjuu za Nova.rs: Đukanoviću bi bilo dobro da se penzioniše

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar