Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Crnogorski premijer Zdravko krivokapić izjavio je za TV Vijesti da Demokratski front ucenjuje Vladu oko budžeta, što ide na štetu građana.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na pitanje koga smatra odgovornim za to što budžet još uvek nije usvojen, Krivokapić je rekao da smatra one koji ucenjuju Vladu u vezi sa glasanjem o budžetu.

„Demokratski front je od početka krenuo u priču koja je pomalo nekorektna. Krenuli su u optužbe odmah nakon izglasavanja Vlade, čak i tokom izglasavanja je bilo političkog licemerja. Zakon o budžetu omogućava funkcionisanje svih građana“, poručio je Krivokapić, prenose Vijesti. 

Krivokapić kaže da je vlada na budžetu radila predano, ali da nijedno rešenje koje su predali nije prihvaćeno od strane određenih poslanika i da to nije korektno jer se radi o pogrešnim očekivanjima.

„Da ja nisam predvodio listu, ne bi se desile promene u Crnoj Gori. Nisam ja najzaslužniji, ali sam ja uradio sve sa moje strane…“, poručio je Krivokapić.

Navodi da nema podatke zbog čega je DF odlučio da ipak glasa za budžet i da nema saznanja da je oko toga posredovao mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Krivokapić kaže da pokojni mitropolit Amfilohije nije učestvovao u formiranju Vlade na nivou imena, ali da je bio zainteresovan da se Vlada formira, izmeni Zakon o slobodi veroispovesti, ali i da se ne smanjuju plate i penzije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar