Foto:Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević dali su saglasnost nosiocu izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravku Krivokapić da počne razgovore oko formiranja buduće vlasti sa kolegama iz saveza “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, potvrđeno je Vijestima.

Krivokapić je juče razgovarao sa njima i sa predsednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem jer se očekuje početak pregovora sa Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem oko formiranja nove vlasti.

Iz Krivokapićevog tima Vijestima je saopšteno da je sa liderima koalicije održao sastanak na kome je, kako se navodi, definisan pregovarački tim i ustanovljena platforma na osnovu koje će se pregovarati sa koalicionim partnerima iz ostale dve pobedničke koalicije. „Svi učesnici današnjeg razgovora su uvereni da će pregovori otpočeti uskoro i uspešno se okončati, u skladu sa očekivanjima građana Crne Gore“, navodi se.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević rekao je sinoć za N1 Srbija da je “sada najvažnije formirati snažnu vladu koja ima jaku političku volju”. On je izrazio nadu da će albanske i bošnjačke stranke ući u novu vladu.

Foto: N1/Demokratska Crna Gora/Printcreen/YouTube/Marko Bato Carević – Za budućnost Budve!

Pročitajte još:

“Današnji razgovori koje smo imali ukazuju da je to veoma realno”, rekao je Medojević, koji je kazao da stavovi koje on iznosi nisu uslov za formiranje nove vlasti.

Govoreći u kontekstu potrebne borbe protiv kriminala i korupcije, Medojević je sinoć nagovestio da očekuje da bude deo novih institucija: “Ukoliko ja budem vodio neku liniju za borbu protiv organizovanog kriminala, mediji će biti moji saveznici”, kazao je on za N1 Srbija.

On je objasnio da Krivokapić radi sa saradnicima, a lideri DF-a u pozadini, kako bi se napravilo međusobno poverenje jer je opozicija godinama međusobno “ratovala”. Krivokapićev savetnik Srećko Crnogarac rekao je da lideri DF-a neće dovesti u pitanje sporazum koji su Krivokapić, Bečić i Abazović potpisali i time usporiti formiranje vlade. “Lideri Fronta su časni ljudi koji se drže svojih reči”, rekao je Crnogorac u jutarnjem programu TV Vijesti.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar