Foto:EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE

Ove nedelje Ivanka Trump, ćerka bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, je primila prvu dozu vakcine protiv koronavirusa te se pohvalila fotografijom na Instagramu. Međutim, reakcije nisu bile pozitivne.

„Danas sam primila vakcinu! Nadam se da ćete i vi uraditi isto“, napisala je u opisu fotografija.

Umesto pohvala koje je očekivala, ljudi su je prozivali zbog umanjivanja opasnosti pandemije tokom prošle godine, kada je na vlasti bio njen otac.
„Vakcina za antivaksera?“, korisnik Instagrama je sarkastično komentarisao njenu objavu, dok je drugi napisao: „Šteta što ste odbili da se vakcinišete dok su vaš otac i njegovi saradnici politizirali pandemiju, sakrivali broj umrlih i širili laži i propagandu o koronavirusu i njegovoj prevenciji.“

„Nadao sam se da ste iznad ovoga“, napisao je jedan korisnik. Drugi je dodao: „Ne, hvala! Imam imuni sistem sa razlogom.“

Prema izvoru koji je razgovarao sa magazinom People, Ivanka ima potpuno poverenje u dostupne vakcine, smatra da je važno naglasiti važnost vakcinisanja i želi da ohrabri druge da to učine čim budu u mogućnosti.

Prema anketi Univerziteta Monmouth sprovedenoj ranije ovog meseca, gotovo polovina republikanaca je otkrila da nikada neće primiti vakcinu.

Samo 5 posto demokrata je izjavilo da se također neće vakcinisati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram