Dmitrij Peskov Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Kremlj nema ni nameru, a ni mogućnost da prati služenje zatvorske kazne opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne, nemamo ni nameru, a ni mogućnost da pratimo sudbinu zatvorenika i proces njegovog boravka u nadležnim institucijama“, rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenela je RIA Novosti.

Komentarišući izjave Vašingtona o zabrinutosti zbog sudbine Navaljnog, Peskov je rekao da je on pred sudom proglašen krivim i da je svako mešanje neprihvatljivo, uključujući i američko.

Aleksej Navaljni Foto:Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

„Radi se o zatvoreniku koji je proglašen krivim i služi kaznu. Smatramo da je bilo čija intervencija, uključujući i SAD, neprihvatljiva“, rekao je Peskov.

Prethodno je portparol Stejt departmenta Metju Miler izrazio zabrinutost za sudbinu Navaljnog i rekao da je to preneto ruskoj vladi. Peskov je istakao da ruska vlada nije upoznata sa takvim izveštajima.

„Možda je to preneto preko Ministarstva spoljnih poslova, ne znam“, dodao je Peskov.

POGLEDAJTE JOŠ:

Saradnici Navaljnog su u ponedeljak saopštili da šest dana već nemaju nikakvu informaciju o njemu, niti da znaju gde se nalazi.

Iz kaznene kolonije u regionu Vladimir, gde je Navaljni služi kaznu od 30 godina zatvora, rekli su da on više nije na njihovom spisku zatvorenika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar