Dmitrij Peskov Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

Informacije o mogućim terorističkim napadima dolaze od specijalnih službi, klasifikovane su kao osetljive i ne otkrivaju se, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje o upozorenju o potencijalnom napadu koje je Amerika poslala Rusiji.

„Obaveštajni podaci se nikada ne daju Kremlju. Oni se dostavljaju putem kanala specijalnim službama, od specijalne do specijalne službe. Dakle, ovo spada u kategoriju osetljivih informacija, koje se, naravno, ne otkrivaju“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li su od američkih obaveštajnih agencija Kremlju dostavljene konkretne obaveštajne informacije o predstojećem terorističkom napadu.

Masovna pucnjava koja se dogodila U koncertnoj hali Crocus City blizu Moskve, Rusija Foto:Tanjug/AP Photo/Vitaly Smolnikov

Ambasada SAD u Rusiji je 8. marta saopštila da prati izveštaje o „ekstremističkim“ planovima za napade na velika okupljanja ljudi u Moskvi, uključujući koncerte. Istovremeno, nakon terorističkog napada u dvorani Krokus, Bela kuća je za RIA Novosti saopštila da su Sjedinjene Američke Države u martu dobile informaciju o pripremi terorističkog napada u Moskvi, verovatno na mestima gde ima ljudi, i podelile je ruskoj strani.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih muškaraca upalo u salu, pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je 137 osoba, od kojih su troje dece. Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da su sva četvorica izvršioca terorističkog napada pronađena i privedena – pokušali su da pobegnu. On je naveo da je privedeno ukupno 11 osoba, a snage bezbednosti rade na otkrivanju cele terorističke baze. Prema FSB-u, oružje koje su teroristi koristili bilo je unapred pripremljeno.

Privedeni su priznali izvršenje terorističkog napada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar