Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće region Donbas "u dogledno vreme", rekao je u subotu portparol Kremlja, misleći na oblasti istočne Ukrajine koje je Rusija okupirala.

„To će se sigurno dogoditi u dogledno vreme jer je to deo Ruske Federacije“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za rusku državnu novinsku agenciju TASS, ne precizirajući kada će tačno predsednik Rusije posetiti region.

Podsetimo, Putin je 5. oktobra potpisao ukaz kojim se pripajaju četiri ukrajinska regiona mimo međunarodnog prava. Teritorije koje je Moskva tada anektirala su Donjeck, Lugansk, Zaporožje i Herson.

Proces aneksije, koji je protivzakonit prema međunarodnom pravu, usledio je nakon takozvanih referenduma u regionima, koje su Ukrajina i zapadne zemlje odbacile kao lažne.

Dok zvaničnici Kremlja tvrde da ti regioni sada pripadaju Rusiji, moskovske trupe ipak ne kontrolišu ove teritorije u celosti.

***

BONUS VIDEO: „Zapad želi da uništi Rusiju“: Kako je Putin u svom govoru pred aneksiju ukrajinskih teritorija sve prozivao zapadne zemlje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar